Och min kudde luktar fortfarande du. Del 6

"Gott nytt år!" sa alla glatt i kör. Tolvslaget hade äntligen inträffat och champagnen skvalpade i glasen. Freja tog emot kram efter kram och hon kramade tillbaka. Vart hon än vände sig så såg varenda en lika glad ut. Hon såg att Love hade ont, men han försökte se glad och upprymd ut ändå. Hon kramade om honom lätt och kysste hans läppar. De smakade lätt av alkohol och hon kände hur det brusade i hjärnan. Hon var lättpåverkad och hon hade druckit några glas vin nu.
"Gott nytt år, älskling!" sa hon glatt och kysste honom igen.
"Gott nytt år, hjärtat" sa han lugnt och log stillsamt. Han smuttade på sin champagne och skålade med resten av umgänget. Hela sällskapet var härligt berusade, men han kände sig nykter. Han kände för att ta det försiktigt då hans tillstånd var som det var.
"2010 here we come!" skrek Mirre glatt och höjde sitt glas i luften. Hon hade krulligt hår som stod bångstyrigt kring hennes huvud och hon verkade vara den som var mest påverkad av alla. Love skrattade åt henne då hon tog ett glädjeskutt så att halva glaset champagne spilldes ut.
"Love!" skrek hon plötsligt "Kom hit, kom hit!" sa hon trots att han bara stod ett par meter ifrån henne. Han gjorde som hon bad och kom fram till henne.
"Du är en helt underbar kille!" sa hon glatt och la sin hand på hans axel, såg honom djupt in i ögonen. "Du är en helt, helt, helt.. underbar kille" sluddrade hon och sedan skrattade hon glatt. "Gott nytt år!" sa hon och kramade till sist om honom.
"Gott nytt år, Mirre" sa Love varmt och kramade henne tillbaka. Han kände hur det värkte i den högra lungan, den som hade kollapsat. Det kändes inte ett dugg bra.
"Freja" sa han och fick direkt hennes uppmärksamhet. Hon såg att han hade ont, väldigt ont. Hon ställde ner sitt glas i snön och gick snabbt fram till honom. Han kurade ihop sig i hennes famn. Hon höll om honom hårt, liksom lät armarna bli en mur som skulle skydda honom från smärta, trots att den kom inifrån.

De satt hemma i soffan nu. Klockan var ett och Love halvsov i Frejas knä. De hade gått hem så fort folket hade önskat varandra ett gott nytt år och skålat klart. Love hade haft svårt att gå den dryga kilometern hem och Freja tyckte också att det var jobbigt, men av andra skäl. Många gånger under promenaden hem hade hon känt sig förföljd och vänt sig om. Självklart hade ingen förföljt dem, självklart inbillade hon sig bara. Men händelsen som hade inträffat för nästan en vecka sedan satt fortfarande kvar hårt i minnet.
"Det var ett ganska fint nyår ändå" sa Love sömnigt och såg upp på henne. Hon nickade och log brett.
"Jag är glad att du följde med, trots att du hade ont" sa hon och såg lite skuldmedveten ut.
"Jag är också glad att jag följde med" sa han och strök henne lätt över kinden. "Oroa dig inte, det gör inte så ont längre"
Hon log och blundade då hans mjuka hand följde hennes hals. Hon rös längs med hela ryggen och hon kände riktigt hur han log roat åt henne.
"Jag har en nyårspresent till dig" viskade han plötsligt och hon slog hastigt upp ögonlocken. Det pirrade till i magen och hon kollade överraskat på honom. Hon ville inte gärna erkänna det, men hon älskade presenter och överraskningar. Vilket Love mycket väl visste om.
"Vad? Säg vad!" sa hon ivrigt.
"Jo, det är så, att över en helg i maj, så har jag bokat en resa till Italien för oss två!" sa han och låg lugnt kvar i hennes knä. Freja däremot kunde inte sitta still, hon kollade storögt på Love och började vifta med händerna. Det här ruset var ingenting mot alkoholruset tidigare under kvällen.
"Du skojar med mig?!" sa hon och hade svårt för att sitta still i soffan, trots att Love fortfarande låg i hennes knä.
"Nej, vi åker på fredag eftermiddag och kommer hem på lördag kväll, jag vet att det inte är så lång tid vi är där, men det blir ju lite svårt med tanke på att du pluggar"
Freja nickade och hade bara lust att skratta, Love visste verkligen hur han kunde göra henne glad. "Jo, men det blir perfekt!" sa hon glatt "Men du jobbar väl inte den helgen?" Kom hon sedan på och blev genast allvarlig. Love jobbade för tillfället som anställd på en byggnadsfirma och det hände ganska ofta att han jobbade helger.
"Freja, du är inte nykter än eller?" sa Love mer som ett konstaterande än som en fråga. "Såklart att jag inte bokade en resa för oss två, då jag själv inte kan! Jag har till och med kollat ditt schema så att du slutar tidigt en dagen!" sa han och skrattade åt Frejas rent av tröga fråga.
"Nej det.. det är klart" sa hon började återigen skina upp och vifta med armarna. Hon började resa på sig i soffan och Love satte sig upp för att släppa loss en något galen Freja.
"Vi ska till Italien!" hojtade hon och hoppade runt i lägenheten likt en hyperaktiv hare. "Äntligen ska jag få åka utomlands!" Det var en sak hon alltid hade drömt om men aldrig gjort. Hon hade aldrig någonsin varit utanför Sveriges gränser. Hennes pappa var så otroligt rädd för att flyga och hennes mamma tyckte inte om att åka iväg utan sin man. Freja var enda barnet i familjen och hon hade inte velat resa någonstans ensam, dessutom hade hon inte haft pengar till det. Hon hoppade runt i lägenheten och började plötsligt sjunga på en låt som hon inte ens visste namnet på. "Jag älskar dig Love!" sa hon och böjde sig ner och kysste honom där han bara satt och log i soffan. "Jag älskar, älskar, älskar dig!" sa hon samtidigt som hon sträckte upp händerna mot taket. Love skrattade åt henne, det var längesen han hade sett henne såhär galen. Han var så glad att han hade henne, det var tack vare henne som han fortsatte kämpa. "Jag älskar dig också, Freja" sa han och hon satte sig bredvid honom. Lutade sitt huvud mot hans axel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0